2016. december 31., szombat

10. Fejezet – Bántó szavak

Drága Olvasóim!
Ma van az év utolsó napja és ahogy sokan, úgy én is már lassan elkezdek készülődni az estére, azért gondoltam rátok és eldöntöttem, hogy ma is rakok fel friss részt.
Szeretnék mindenkinek boldog és sikerekben gazdag Újévet kívánni, és köszönöm, hogy 2016-ban is sokan támogattatok és a korábbi nehézségek ellenére erőt adtatok a folytatáshoz.
Puszillak Titeket,
Adriana

La bicicleta
Sergio
Madrid

Izmos karjait az üvegkorlátra támasztva áll a felkelő Nap fényében a tágas teraszon. Hosszú percek óta csak némán figyeli a természet elbűvölő csodáját, míg a korai órákban a kezében egy fontos telefonszámot rejtő papírt forgat.
Nem tudja, helyes lenne-e felhívnia Alessandrát. A nő végtelenül kedves volt vele két nappal ezelőtt, de a focista nem biztos benne, hogy nem csak udvariasságból adta-e neki meg a számát. Ráadásul ott van Sienna is. Minél hamarabb beszélniük kellene. Mert az állapot, hogy kerülgetik egymást a házban és nem tudnak a saját életükre koncentrálni, hiszen a másikat mindig figyelembe kell venni a döntéseiknél, tarthatatlan.
A férfi végül úgy dönt, smst ír. Hamar beírja drága telefonjába a számot, elmenti az olasz nő neve alatt, majd rövid üzenetben kávézni hívja hétfőre. Szombat lévén pedig legalább Sergiónak is marad ideje beszélni Siennával. Pont annyi, hogy szorítsa is a két nappal későbbi találkozó tudata.
Addig mindent meg kell beszélniük.

Sienna
Madrid

Kétségbeesettségtől összeszűkült torkát felmelegítve fut le a drága zöldtea az ajkain keresztül a nő üres gyomrába, miközben a portugál szépség fakó tekintetével a távolban kirajzolódó, spanyol főváros kora reggeli óráiban felpezsdülni készülő élet jeleit figyeli.
Olyan békés, olyan nyugodt minden. A tökéletesen lenyírt gyep a szomszédság hatalmas hátsókertjeiben, a végtelen luxust hirdető autócsodák a házak felhajtóján, a selymes szaténokkal elfüggönyözött hálószobák nyitott erkélyajtói, a szinte érezhető, fanyar kávéillat és lágy dzsessz dallamai a hajnali napsugarakkal tovaszállva a friss, nyárillatú levegőben.
Mégis, a fiatal nő gondolataiba ezek az apró, hétköznapi csodák nem férkőzhetnek be. Nincs hely már a nő lelkében másnak, csakis a szeretett férfinak, aki mégis napról napra egyre távolabb lépked tőle. Sötét szemeibe csillogó könnyek szöknek.
Eddig szerelme legalább felé fordult. De a napok, hetek múlásával a férfi mintha megelégelte volna őt, mintha megunta volna, hogy ezt még el kell viselnie, egyre messzebb került tőle. Sienna tétlen napjainak minden józan, gyásztól terhelt gondolatát Sergio tölti ki, de a nő egyre közelebb kerül a zord igazsághoz; a férfi szerelmének kalitkájába szorult. Nincsen menekvés, az aranykalitka vékony rácsai, időtálló védelme lassan emésztik fel a nőt belülről. Mintha minden tárgy, minden érintés emlékek ezreit szabadítaná rá a felejtésre vágyó nőre. És ő gúzsba kötve, tehetetlenül figyeli, ahogy a férfi szemében lassanként kialszik a szerelem utolsó szikrája is, és az aranykulcs lassan kicsúszik a kezéből. Nincs már, aki kimenthetné az otthonából vált börtönéből.
De az emlékek makacsok és nem tágítanak. Képek a falon, vázák a polcokon, virágok az asztalokon, puha takarók a nappali bőrkanapéján; csupa emlékektől csöpögő tárgy, amelyeket a portugál nő lassan úgy kerül, mint a tüzet. Fél attól, hogy megint úgy megégeti magát, mint akkor, amikor meggondolatlanul belépett Sergio új hálószobájába.
Bár első látásra el sem hitte, milyen személytelen a tágas vendégszoba hófehér falaival és szürkésbarna fából készült bútoraival, de végül rájött, a férfinak talán pont erre van szüksége. Egy helyre, ahol minden világosszürke díszpárna, minden hófehér ágytakaró és pléd a tiszta lap az újrakezdéshez. Újrakezdéshez, amelynek buktatókkal teli útján Sergio már sikeresen elindult, hátrahagyva a múlt árnyai között tévelygő Siennát.
A portugál nő végül mélyet sóhajtva löki el magát vékony csípőjével a terasz üvegkorlátjától, majd kezei között az üres teáscsészéjével, belépked a konyhába. Mint addig hosszú évekig, most is bekapcsolja a zenelejátszót, amelyen halk, spanyol dallamok indulnak útjukra a házban, majd egy nagy bögre kávét főz a focistának és egy adag tükörtojással megkoronázott avokádós pirítóst is elhelyez a konyhapulton. Aztán könnyes szemmel lépked fel a lépcsőn, megáll néhány pillanatra a folyosón, ránéz Sergio szobájának résnyire nyitva hagyott ajtaján, és végül elfordítva az arcát, egyenesen a hálószobájába megy.
Sosem gondolta, hogy egyszer ide jutnak majd a férjével. Sienna megint sajgó szívvel konstatálja, a focista ruhadarabjai közül már csak néhány lóg az elhagyatott vállfákon a régen közös gardróbjukban. Mintha a férfi minden reggel csak az aznapra szükséges ruháit vitte volna magával a saját szobájába, ezzel esélyt adva az időnek, hogy jelezhessen. Telnek, múlnak a napok, és ezzel egy időben a portugál nő párja egyre távolabb sodródik tőle.
Sienna sebtében kap magára egy fekete, áttetsző selyeminget hófehér sorttal, majd lábait magassarkú, pántos szandálba helyezi és megszokásból még néhány ezüst ékszert is magára tesz. Amíg a megrendelt taxija meg nem érkezik, leheletnyi sminket visz fel az arcára, gondosan ügyelve a szeme alatti sötét karikák eltüntetésére, aztán a haját lófarokba köti és napszemüveggel fedi el az arca jelentős részét. Karjára helyezi sötétszürke táskáját, majd a kezébe veszi a telefonját. Arca ég a szégyentől, amikor megfutamodva inkább a füléhez emeli a vékony készüléket, hogy telefonálást színlelve meneküljön el a közben reggelizni készülő focistával váltandó kínos beszélgetéstől.
Hangosan fújva ki a mindaddig tüdejében tartott levegőt, ül be a fiatal nő a kanárisárga autó hátsó ülésére, majd maga mellé dobva táskáját és telefonját, a jelenlegi forgatása színhelyét jelöli meg úti célként.

Sergio
Madrid

Már előre tartva az edzéstől, csapja be maga mögött fekete Audijának vezetőülés felőli ajtaját a spanyol férfi. Orrára fekete pilótaszemüveget helyez, ezzel kizárva a magánszférájából a felé rohanó fotósokat és újságírókat. Nemes egyszerűséggel ereszti el a füle mellett a rá záporozó kérdéseket, és a vállán pihenő sporttáska pántjába kapaszkodva tör utat magának az egyre sokasodó embertömegen. Hiába álltatja magát, ez a sok pletykahajhász csakis azért van ilyen kora reggeli órában az edzőkomplexum előtt, hogy az ő szaftos magánéletéről informálódjon – egyenlőre sikertelenül. Bár Sergio arcára már csak a puszta gondolat is mosolyt csal, hogy rövid idő kérdése, és a „nevét elhallgatni kérő bennfentessel” újra találkozzon a napilapok hatodik oldalán.
Hola, Sese! – tűnik fel a focista mellett Benzema magabiztosan vigyorgó arca. A francia most is kirobbanó formában van; és még csak észre sem veszi a nevét kiabáló embereket a hátuk mögött.
Hola – motyogja Sergio kedvetlenül, miközben megrázza a mellette lépkedő felé nyújtott jobbját.
– Minden oké? – tolja fel rövidre nyírt haja fölé a csatár a napszemüvegét, aztán kutató pillantással méri végig csapattársát.
– Fogjuk rá – von vállat az andalúz férfi, közben menekülve a kínosnak ígérkező beszélgetés elől, inkább hozzáérinti táskájára erősített beléptető kártyáját az ellenőrző kapu lézeres lapjához.
– Még mindig nem beszéltétek meg? – vonja fel a francia a szemöldökét kérdőn, aztán ő is belép a látogatók elől elzárt folyosóra.
Néhány másodpercig csak csöndben haladnak egymás mellett. Sergio a csatár könnyed hangvételét irigyli a témával kapcsolatban, azonban Karim fülét nagyon bánthatja a csönd, ugyanis még mielőtt beléphetnének az öltözőjükbe, megállítja spanyol csapattársát.
– Hé, mit szólnál, ha ma este lelépnénk valahova bulizni? – Benzema érdeklődve nézi csapattársát, aztán gyorsan hozzáteszi. – Mi Rosie-val már amúgy is meg akartunk nézni egy új klubbot, ami nemrég nyílt a belvárosban. Eljöhetnél te is, aztán felszedhetnél valakit magad mellé.
Sergio hitetlenül felnevetve rázza meg a fejét, aztán próbálva azt a mentséget találni a csatárnak, hogy francia vérrel az ereiben neki sokkal könnyebb túllépni valakin, inkább kikerüli a focistát és belép az öltözőbe. Túlkiabálva az általános hangavart, köszön a csapattársainak, majd a közelében lévőkkel kezet fog és végül leül a saját helyére.
Miközben csöndesen öltözik át hófehér edzőmezébe és maga mellé teszi a fekete melegítő felsőjét, végig magán érzi a mellette készülődő Casillas vizslató tekintetét. Szinte megparancsolva magának, hogy még csak véletlenül sem néz semerre, elő veszi a telefonját és rövid üzenetet ír. Hosszú másodpercekig köröz ujjával az fiatal, olasz nő neve fölött, miután vagy ötször végigolvasta a rövid, bulira invitáló smst, majd gyorsan elküldi inkább a szöveget, amikor hangos ajtócsapódással Ancelotti lép be a fehérre festett falú helyiségbe.
Mindössze néhány hangos szó és lelkesítő ösztönzés kell ahhoz, hogy a vezető edző nyomában a legtöbb focista elinduljon az edzőpályák felé. Sergio már előre tart attól, mit akarhat tőle a csapatkapitányuk, amikor Casillas szándékosan marad le kissé a sereghajtóként sétáló Rodríguez mögött.
– Legalább nekem ne hazudd azt, hogy minden rendben van veled – szólal meg halkan a kapus. A kezei között tartott neon sárga kesztyűjére mered.
Sergio néhány pillanatig csak hallgat. Aztán kezdi ellepni az agyát a vörös köd és lassan eszébe jut minden rosszindulatú, ingerlőnek szánt kérdés, amelyet az újságírók tesznek fel neki már hetek óta. Eszébe jut, hogy az edzője még a húga halálát sem tekintette eléggé nyomós indoknak ahhoz, hogy ne kelljen részt vennie a temetés után három nappal egy öltönyös fogadáson.
És bár már előre tudja, nem a Királyi Gárda legjobb kapusára kéne zúdítania az addig elnyomott gondolatait, a problémák visszavonhatatlanul törnek a felszínre.
– Nincsen semmi bajom, Iker – áll meg, dühtől remegő hangjával kissé meglepve spanyol csapattársát. Sergio addig vár, míg a legutolsó focista, a fehérbe öltözött James is eltűnik a következő kanyarban. Aztán jóval hangosabban folytatja. – Mióta meghalt Sophia, mióta kiderült a válásom, mindenki csak kérdezni tud. Az emberek sajnálnak és nem is ismernek, de azért ott loholnak a nyomomban, hogy valamit, bármit megtudjanak Siennával kapcsolatban. Te ezt nem értheted, Iker, de engem már ez is kikészít!
Casillas néhány pillanatig némán vizslatja érzelemmentesen csillogó szemével legjobb hátvédjét, aztán lesújtottan fordítja el a fejét.
– Sajnálom, Sergio – a hangjába most enyhe megbántottság vegyül. – Eddig azt hittem, hogy barátok vagyunk, hogy megbízol bennem. Azt hittem, hogy ismerlek, de – és akkor őszinte sajnálattal méri végig spanyol csapattársát. – sajnálom. Nem kellett volna valótlant feltételeznem.
Sergio még másodpercekkel később is leforrázva áll a kihalt folyosó kellős közepén és a csapatkapitánya távolodó alakját figyeli. Pislogni is alig mer; olyan ez, mint egy rossz álom. Ki tudja, mi vár még rá?
Legszívesebben most azonnal összepakolna mindent és lelépne erről a nyomorult helyről, de végül győz a lehiggadt, józan eszét uraló énje. Nem mehet el, mert az elvarratlan szálak csak rontanák a már így is kilátástalan helyzetét. Most inkább azzal kell törődnie első sorban, hogy kibékítse Ikert és beszéljen Siennával. 
A fenébe se kívánja már Benzema buliját.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése